PODPROGRAM 2018 – efekty


  1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Czarnym Borze z terenu województwa dolnośląskiego przy współpracy Bankiem Żywności we Wrocławiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

  • tłuszcze (olej rzepakowy),

  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

Pomoc żywnościowa trafiła do 440 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa dolnośląskiego, gminy Czarny Bór

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

21208,936 ton żywności;

2640 paczek żywnościowych;

0 posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2018 dla 53 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

Ekonomiczne - 1 spotkanie dla 10 uczestników

Żywieniowe – 1 spotkanie dla 15 uczestników

Kulinarne - 2 spotkania dla 28 uczestników




Kliknij, aby wejść

Licznik gości

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDziś116
mod_vvisit_counterWczoraj62
mod_vvisit_counterW tym tygodniu2059
mod_vvisit_counterW tamtym1661
mod_vvisit_counterW tym miesiącu4436
mod_vvisit_counterW poprzednim7687
mod_vvisit_counterRazem98561