KLAUZULA INFORMACYJNA



Informuję, że zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z zdnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sparwie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, że:

1. Administratorem danych jest Ośrodek Pomocy Społecznej w Czarnym Borze z siedzibą przy ul. Kamiennogórskiej 22, 58-379 Czarny Bór;

2. Ośrodek Pomocy Społecznej w Czarnym Borze posiada Inspektora ochrony danych, kontakt: tel. 74 8450367, e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. ;

3. Dane będą przetwarzane wyłącznie zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b, c, d i e Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sparwie ochrony danych osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE;

4. Dane będą udostępniane wyłącznie Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Czarnym Borze lub innym organom uprawnionym na podstawie przepisów prawa;

5. Pani/Pana dane będą przechowywane przez okres określony w JRWA Ośrodka Pomocy Społecznej w Czarnym Borze;

6. Nie podanie w/w danych osobowych będzie skutkowała nie przyznaniem świadczenia lub realizacji usługi;

7. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstwie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;

8. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych  Pani/Pana dotyczących narusza przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w spraiwe ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE;

9. Pani/Pana dane będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany oraz tradycyjny.

                                                                                                                                                                                                                                                        Kierownik

                                                                                                                                                                                                                                                     Edyta Śpiewak




Kliknij, aby wejść

Licznik gości

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDziś74
mod_vvisit_counterWczoraj151
mod_vvisit_counterW tym tygodniu225
mod_vvisit_counterW tamtym1189
mod_vvisit_counterW tym miesiącu3441
mod_vvisit_counterW poprzednim5497
mod_vvisit_counterRazem80862